dissabte, 25 de febrer del 2012

La invenció sobirana que necessitem fomentar és CREAR OCUPACIÓ

Un dels mestres de l'emprenedoria és, per a mi, José Antonio Marina. La paraula emprenedoria ha estat segrestada pel món empresarial, especialment en els darrers anys. És per això que el mot forma part del títol de bona part dels assatjos que parlen de la creació d'empreses.
Quan, des de fa dos anys, he intentat explicar el concepte d'emprendre a col.lectius ben diversos (nens i nenes, joves, mestres, professors, gent gran....) he begut de la font de les idees d'aquest filòsof, pedagog i pensador.
Perquè la seva fonamentada teoria de la intel.ligència creadora i la intel.ligència col.lectiva no fan més que descobrir-nos la gran capacitat humana de crear, construir i emprendre projectes.
Aquesta potent característica ha estat un dels pilars del progrés de la humanitat. Avui és la notícia més optimista que podem escoltar; tenim capacitat de crear, tenim capacitat d'inventar: INVENTAR-NOS EL PROPI LLOC DE TREBALL.
Marina escriu un suggerent article aquesta setmana que porta per nom FEINA, i que ens anima en aquesta línia que he descrit. No només això, sinó que obre un espai, perquè aquelles persones que hagin fet ús d'aquest a intel.ligència creadora i hagin tirat endavant un projecte en els moments actuals, li expliquin. Serà tant interessant conèixe,n els resultats!!!

1 comentari:

  1. OK, amb tot el que dius :-)
    compartim les fonts! tambe el gran Lorente en "Tu Puedes" diu que si no tens feina "la creas"...
    penso que com diu en Marina, la intel.ligencia colectiva es la que ens farà avançar.
    En això segur ens trobarem i compartirem camins.
    Molt bo l'article i la feina que fas.
    @ippae. Fometant l'emprenedoria.

    ResponElimina