diumenge, 17 de maig del 2015

PASSIÓ PER ENTRENAR. PASSIÓ PER EMPRENDRE. 10 raons



Fa prop de 2 anys que m'he iniciat, com tanta gent en l'entrenament per córrer. I a mesura que ho he anat fent, he anat descobrint un munt de similituds entre entrenar i aprendre moltes habilitats que necessitem per viure i tirar endavant.

La frase "la distància entre el voler i el poder s'escurça amb entrenament" (en desconec l'autor) seria el millor resum del vull explicar en aquest post.

Em sembla molt útil fer servir el concepte d’ENTRENAR, per aconseguir per exemple que el nostre fill o filla millori la seva habilitat per organitzar-se, o perquè un alumne millori la destresa de parlar en públic, i encara m’ho sembla més perquè un emprenedor desenvolupi totes les diferents competències per tirar endavant el seu projecte.

De la mateixa manera que, si volem millorar la nostra capacitat per córrer, ens cal entrenament, la millora de qualsevol de les habilitats que he mencionat en el paràgraf anterior, demana també entrenament.

Fixeu-vos sinó en algunes similituds que he trobat entre entrenar per córrer i entrenar per emprendre:


1- VOLER-HO, sempre havia estat convençuda que jo no era capaç de córrer més de 3 minuts sense ofegar-me. Un dia vaig pensar que volia millorar i molt de mica en mica ho vaig aconseguir. El mateix passa en el procés d’emprendre, només si de veritat “ho vols” , mica en mica, podrà ser una realitat.

2- CREURE QUE POTS ACONSEGUIR-HO, encara recordo la sensació de la meva primera curs de 10k, quan vaig passar pel km 5, vaig veure clar que ho podia fer. Creia en mi. Una sensació bastant semblant a la que es produeix quan impulses el teu propi projecte i creus en les teves pròpies possibilitats per sortir-te’n.

3- PETITS REPTES. Vaig estar molt temps corrent primer 10 minuts, després 15 minuts i com a molt arribava als 20 minuts. La millor manera per emprendre un negoci és justament aquesta plantejar-se petits reptes i constants. Superar-ne un i buscar el següent. És la millor garantia per avançar.

4- INCERTESA. Saber conviure amb la incertesa és possiblement un dels reptes més importants que se’t plantegen com a emprenedor. Només el fet de saber veure alternatives possibles i variades dóna força per continuar. LA mateixa incertesa que provoca iniciar una cursa que no saps si acabaràs. Si només arribar al final és el premi, és la satisfacció, possiblement sentirem una enorme decepció si fem fallida. És clar que hem de pensar que hi podem arribar però també cal saber assaborir tot el procés, la preparació, la possibilitat.....

5- CONSTÀNCIA I REPETICIÓ. No hi ha altra camí en l’entrenament. És per definició un acte de perseverança, com ho és el trajecte per tirar endavant un projecte.

6- APRECIAR MILLORA. Saber apreciar les petites millores que es produeixen amb tota garantia, si els passos estan ben donats, és l’energia necessària per no defallir.

7- AGAFAR RITME. Cadascú té el seu, en el córrer i en l’avançar en l’evolució del projecte. Però és enormement gratificant trobar aquell punt en que notes que malgrat el cansament, estàs avançant a un ritme que t’és propi. Tot flueix.

8- EN COMPANYIA. Crec que vaig ser capaç de córrer a un altre ritme i plantejar-me la possibilitat de noves fites quan vaig començar a entrenar amb una altra persona. Un bons amics, més experimentats, el dia de la cursa ens van dir, seguiu-nos i veureu com acabem . És bastant semblant el camí de l’emprenedoria, en el camí, si et deixes ajudar, vas trobant persones, que voldran ajudar-te. Deixa’t ajudar.

9- COMPETIR AMB TU MATEIX
. D’Això es tracta en qualsevol entrenament. El repte ets tu. Treure la força de dintre, buscar una il·lusió que de vegades desapareix, inventar-te un repte, perseguir un somni....crear-lo si no existeix.....La força de la voluntat.

10- CELEBRAR ELS ÈXTIS PER PETITS QUE SIGUIN. Mira enrere i fixat en el camí que has recorregut. Celebra-ho i que d’aquí surti la força per seguir entrenant. Entrenar per córrer, entrenar per emprendre, entrenar per viure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada