diumenge, 18 de novembre del 2012

7 reptes d'emprendre en solitari

Avui fa justament 3 anys que vaig començar la meva aventura d'emprendre el meu projecte en solitari. Després de més de 20 anys treballant a l'administració, en un ajuntament, amb equips grans de gent, amb projectes ambiciosos, amb tota mena de recursos,...després de tot això, vaig començar el meu petit projecte, des de casa i en solitari. Tot un canvi no només de feina, sinó sobretot de vida.
Som molts els professionals que, per motius diversos, hem iniciat un camí que té moltes avantatges, però també punxegudes arestes.
Si hagués de resumir 7 reptes importants a vèncer, destacaria:


1- Obejctius i camí ben definits: ens podem equivocar, però em sembla del tot necessari dibuixar un camí. La incertesa genera angoixa, i tots els elements que ajuden a tocar de peus a terra i marquen un itinerari, la redueixen sensiblement.
2- Hàbit i disciplina: en els horaris, en les feines, en l'entorn de treball, en l'ordre, ....treballar en solitari i a casa, permet aprofitar el temps d'una forma extraordinària i evita molts dels inconvenients que té el fet de fitxar a una hora determinada en un lloc de treball. Però demana fermesa en l'acompliment de normes que l'emprenedor mateix s'ha de marcar. És clau!
3- Límits: saber dir no i saber dir prou, cap als altres i cap a un mateix. És tant fina la barrera entre la feina i l'oci si realment t'apassiona allò que fas, que és important marcar un inici i un final en la dedicació.
4- Clients o companys?. El fet de no tenir companys de feina, ens pot portar a voler establir una relació amb els clients més estreta del que possiblement s'entén per una relació client/proveïdor. 
5- Socialitzar la feina: la web, un blog, les xarxes, ens permeten donar a conèixer i compartir la feina i el coneixement. Cap emprenedor que ho faci en solitari hauria de viure d'esquena a aquest entorn que permet tenir constantment les portes ben obertes per parlar i escoltar.
6- Projectes compartits: la grandesa d'emprendre en solitari és la de poder triar els companys de treball, encara que no formin part de la teva empresa, i que físicament no siguin aprop. Compartir projectes amb persones amb qui sumar coneixement i experiències és possiblement un dels motors de creixement personal més important que té l'emprenedor.
7- GRATITUD: Un valor fonamental per emprendre. Avui que fa 3 anys que vaig començar no puc deixar de sentir gratitud. Cap a moltes persones, clients molts, companys de projectes d'altres i amics i amigues i sempre, sempre el coixí de la família.
I també és clar, pels qui llegiu aquest blog i m'ho feu saber!!!
GRACIES!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada