diumenge, 11 d’octubre del 2015

Crear i fer ampolles. Eines per educar la creativitat

Com aconseguir mantenir l'atenció dels alumnes a la classe? com organitzar el temps fent compatible activitats escolars,extraescolars i temps lliure?. He de viatjar de Barcelona a Madrid quines possibilitats i alternatives de desplaçament  tinc? Vull decorar el despatx, com fer-ho?

Saps què tenen en comú aquestes activitats? totes elles posen en funcionament la nostra capacitat de buscar alternatives i possibilitats. Cap d'aquestes preguntes tenen una resposta única.  Fem anar les nostres idees, busquem opcions, triem, decidim....el que estem fent és posar en joc la nostra creativitat.


Durant molts anys hem viscut convençuts que l'habilitat creativa era cosa només d'artistes, escriptors, músics....i que la majoria de nosaltres (especialment si no sabem dibuixar) no disposem d'aquesta destresa.
El avenços en l'estudi del cervell han demostrat que aquesta és una habilitat que tot el món pot arribar a dominar, amb esforç conscient i pràctica. De fet, l'estudiós Sir Ken Robinson repta els educadors dient-los que la creativitat s'aprèn igual que s'aprèn a llegir.

Resulta atractiu i seductor aquest planetjament, però alhora de la veritat, com es fa? Amb quines eines poden comptar els educadors (siguin docents, pares o mares,  educadors pel lleure,....)

L'entorn empresarial fa més temps que s'ha adonat de la necessitat d'aplicar planejaments innovadors en les diferents àrees del negoci per tal de i diferenciar-se dels seus competidors. 

Fa un parell d'anys ens vam reunir  el Franc Ponti, l'Enric Segarra i jo mateixa, amb l'objectiu de compartir eines pel forment de la creativitat. Ells dos son mestres i grans coneixedors  de la creativitat en el món empresarial i jo experimento en el món educatiu. El nostre objectiu, recollir en un llibre coneixement compartit, suggeriments, experiències i tècniques pels educadors.  La foto del post correspon a la portada del llibre que presentarem la propera setmana. Trobareu en aquest llibre  recursos per  aconseguir que nens i joves millorin la seva creativitat, un habilitat vital per enfrontar-se als desafiaments del S XXI.

Però sobretot voldríem que hi trobessiu l'estímul i "el bon rotllo" que ens ha generat a tots tres escriure'l. Això és el que, sobretot, pretenem  encomanar-vos, només així és possbile !!!

2 comentaris:

  1. En vull un!!!

    Moltes felicitats per aquesta criatura.

    ResponElimina
  2. Our Special Pizza Deal are not just about dough and cheese. We source the finest ingredients to create a symphony of flavors that dance on your taste buds. From locally grown produce to premium cheeses, every bite is a celebration of quality.

    ResponElimina