diumenge, 28 de desembre del 2014

7 raons per dibuixar una mapa mental del teu 2015

A punt estem de tancar el 2014 i encetar un nou any, un bon moment per fer balanç, però sobretot per planificar un nou any. I planificar vol dir anar més enllà dels bon propòsits i de desitjos, que tan sovint abandonem quan ha passat la febre de somiar-los.
No és la primera vegada que proposo en aquest blog, l´ús d'un mapa mental com a eina per a organitzar, no només idees, sinó sobretot objectius i tasques a fer.

Per què un mapa mental per dibuixar el 2015?

1- GRANS TEMES QUE T'IMPORTEN: en el procés d'obrir les branques principals del mapa, estaràs fent una tria dels gran temes que són, de veritat, importants per a tu i sobre els quals vols que en el nou any hi hagi canvis, millores o simplement que hi passin coses.

2- VISIÓ GLOBAL:  permet adonar-te de que, encara que hi hagi temes difícils i que potser no funcionen prou bé en aquest moment, la nostra vida és molt més que aquell aspecte puntual que ens té molt preocupats.

3- TRES COSES A FER PER CADA TEMA: si fas l'esforç de triar tres coses importants que vols millorar, canviar o transformar de cadascuna de les branques, estaràs identificant prioritzant i concretant aquell cúmul d'idees i propòstis que ens aborden en dates com aquestes...

4- PRENDRE DECISIONS CONCRETES: posar sobre paper tots els objectius que ens plantegem en un any, ens obliga a prendre decisions concretes del que és i no és possible, del que volem o podem fer, o simplement decidir sobre el moment de l'any concret en que portarem a terme el que hem escrit. 

5- REVISAR EL TEU PENSAMENT: un mapa mental ens ajuda a veure les pròpies idees i la informació des d'un nivell d'abstracció superior i ens permet posar-les en ordre. 

6- PER ALTRES USOS: en fer el teu propi mapa mental pots servir d,inspiració als teus fills, per exemple, per ajudar-los a planificar, potser no un any, però sí aquelles tasques que tenen desordenades....

7- UNA EINA QUE ET PERMETRÀ UNA RÀPIDA REVISIÓ DELS OBJECTIUS aconseguits:  quan d'aquí a un any revisis aquest mapa, t'adonaràs de les coses que has aconseguit i de les que has postposat o desestimat. És fàcil de guardar i encara més de revisar.

La fotografia que acompanya aquest post és un possible mapa pel 2015 que et pots descarregar i omplir amb els teus propis objectius. 
Però recorda que una de les coses més agradables d'un mapa mental és dibuixar-los i anar millorant la tècnica, a banda d'una excel.lent excusa per fer-te amb una caixeta de retoladors de colors per fer les teves pròpies creacions.

Endavant amb el teu mapa!!!!!


3 comentaris:

  1. Molt interessant, Maria, i molt engrescador. Bon 2015 per a tu i els teus... i estic convençut que ens trobarem en alguna de les branques del mapa!

    ResponElimina
  2. Gràcies Maria per llistar-nos d'una manera tan senzilla però efectiva les avantatges dels mapes mentals. Ho he compartit a Facebook. Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Alexandra! me n'alegro que et serveixi

      Elimina