dijous, 9 de febrer del 2012

EMPRENDRE QUAN ENS FEM GRANS


Mai no és tard per tenir un projecte; són moltes les persones que quan arriben a la tercera edat o s'hi acosten decideixen tirar endavant el seu REPTE PERSONAL, un projecte d'ordre familiar, social, polític,..aprendre un hobbie, tocar el piano, formar-se més, posar-se al dia en les xarxes socials, escriure un llibre... Gent emprenedora que viu aquesta etapa de la vida amb una mentalitat activa, i demostren que qualsevol moment és bo per cumplir un somni. L'ES de la Vanguàrdia els va dedicar un reportatge.
"És important viure amb records, però més important encara és viure amb projectes"



Emprendre és un verb en positiu, s'alimenta de l'esperança i de la confiança de que un serà capaç d'assolir el projecte que té entre mans. La força de voluntat, la diligència, la motivació i la capacitat de donar els passos necessaris per aconseguir l'objectiu, són el motor de la posada en marxa de qualsevol fita que s'emprèn. L'edat no ens hauria de portar a ser només espectadors del que ens passa sinó que hauríem de ser-ne els actors, els directors i sobretot els guionistes.
Recomano avui, especialment per la gent gran (...a saber quina és aquesta edat) el llibre de Luís Rojas Marcos : "Superar la adversidad. El poder de la resiliencia"




Quan en fem grans i pensem que ho sabem tot o que ho hem vist tot o que ja res no ens sorprèn, aleshores és quan hem perdut la CURIOSITAT. Per tirar endavant qualsevol projecte, de l'ordre que sigui és necessari sentir curiositat. Per recurperar-la: ment oberta, deixar-nos sorprendre per les petites coses del dia a dia, fer-nos preguntes del tipus, "i si...." o "per què no....? " i sobretot escriure tot allò que ens sorprèn, no ho deixem escapar!
La meva sorpresa d'avui ha estat trobar aquest preciós blog que us adjunto, recull un conjunt de blogs escrits per gent gran, amb títols tant suggerents com: "Pasitos cortos" (ens indica paciència), "El viejo aprendiz" (ens indica experiència), "Último cuarto de juego de la vida" (ens indica serenor, consciència)



blogsdemayores.blogspot.com



Un resum del que vol dir ser emprenedor a mesura que sumem anys, la tècnica de les "5 P": Pensar (imaginar, somiar, creativitat), Planificar (preparar, escriure, preveure), Provar (fer, començar, atrevir-se, tenir paciència, ser-hi), Perseverar (decidir, equivocar-se, recomençar, ser resilent), Prevenció (les persones gran que viuen amb projecte i de forma activa estan posant els mitjants per evitar un envelliment patològic)  .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada