diumenge, 29 d’abril del 2012

No tinc temps

 
No tinc temps , aquesta és una expressió que utilitzem sovint, massa sovint. En canvi si sabem gestionar el nostre temps aconseguirem gestionar la nostra vida.
 
El temps és un dels béns més preuats que tenim i de vegades simplement se’ns escola entre les mans, com si fos sorra, una sorra que mai més no tornarà. El temps és una magnitud que ens igual a tots, rics i pobres, joves i grans, homes i dones, tots tenim el mateix. En canvi de l’ús que en fem en dependrà la nostra manera de fer i fins i tot de ser.

Cada semana conec un nou grup de persones que es troven a l’atur, conicideixen la majoria d’ells en que una cosa que angoixa molt és la sensació dee que el temps que ara tenen (més que no pas quan treballaven), no els cundeix. Tinc més temps i en canvi faig menys coses.
Tots coneixem l’agradable sensació que provoca sentir que hem aprofitat molt un dia, i aquesta sensació no la produeix només, ni sobretot, haver treballat molt sinó possiblement el fet d’ahver gaudit molt d’allò que hem fet, sigui lleure o sigui treball.
I és que gestionar bé el nostre temps, no vol dir pas pasar-se el dia treballant, sinó que vol dir tenir temps per fer allò que realmnt ens agrada fer, allò que realment ens importa.

Anoto 5 dels consells que he llegit que més útils m,han semblat per poder gestionar millor aquest bé tant preuat.
  • Planificar vol dir destinar temps a pensar en la semana que comença, planificar les qüestions laborals, però deixar també temps a la nostra agenda per aquells objectius personals que ens ajuden a portar una vida més equilibrada. No només serem més efectius sinó que possiblement ens sentirem més feliços
  • Descobrir quins són els lladres del nostre temps ens ajudarà a evitar-los, és el telèfon?,, poden ser les xarxes socials?, la tele?, cadascú sap bé què és allò que més temps li pren.
  • Aprendre a dir no, diuen que aprendre a dir no a les coses petites de la vida, ens ajudarà a dir que sí a les grans, a les que realment ens importen.
  • Simplificar les coses
  • El millor moment és ara
Per reeixir en els nostres porjectes vitals, ens cal reeixir en l’ús que fem del nostre temps.
Sir Isaac Pitman Pitman deia que rere el temps organitzat sempre hi ha una ment organitzada.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada