dijous, 30 d’agost del 2012

Comença el curs. Hem carregat i organitzat la motxilla?

 La tornada de l'estiu dóna pas a començar un nou curs. No cal que sigui escolar, un curs de feina, o en molts cassos, un curs per buscar una feina. 
Tant si som pares o mares, com si comencem a treballar després de les vacances com si comencem la tasca de buscar una nova feina o pensar en un projecte empresarial , estem davant d'un INICI.
Tenim la motxilla apunt? què hi posem? Proposo posar-hi algunes virtuts  i algunes tècniques que ens ajudaran i ajudaran els nostres fills a organitzar-se millor. En aquest pots ho presento i dedicaré els dels propers dies a detallar moltes d'aquestes eines. 

La motxilla plena de virtuts i eines

Ens ajuda a començar la  FORTALESA, els clàssics deien que era la virtut de de l'emprendre i resistir. També la MAGNANIMITAT que és l'hàbit d'iniciar voluntàriament coses difícils, i la VALENTIA que és  el valor que ens predisposa a actuar malgrat la por, la RESILIÈNCIA com a capacitat per suportar la frustració, la RESISTÊNCIA que només es reforça amb l'entrenament i la perseverança i la DETERMINACIÓ que es defineix com la perseverança acompanyada d'esforç i motivació. La posada en pràctica d'aquests sis valors conformen les virtuts bàsiques dels que JA Marina anomena la intel.ligència executiva, les que ens porta a actuar.

Hi ha un bon conjunt d'eines que ens faran molt més fàcil la tasca de començar o d'ensenyar a començar. Eines d'organització senzilles i habilitats per gestionar les feines a fer.

Les properes entrades les destinaré a desgranar alguna d'aquestes eines que poden ser de gran utilitat, sobretot si teniu a casa algun adolescent una mica desendreçat.

Ànim, s'acosta l'inici de curs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada