dijous, 20 de desembre del 2012

Entrenats per ser més emprenedors


En les darreres setmanes he tingut una de les experiències més boniques des de que em dedico a acompanyar emprenedors. L'Aida, l'Almudena, el David, el Daniel, la Mariona, la Marta, el Jordi i la Sònia, un grup de joves del Vallès Occidental, han demostrat, que efectivament, l'emprenedoria es pot entrenar. Van venir amb una idea d'algun possible projecte a tirar endavant. No sabem, ni ells, ni jo si acabaran essent empresaris, però, dit per ells mateixos, avui, són ja més emprenedors.

Foto: Entrenats per ser més emprenedors
Una de les experiències més boniques que he tingut
http://mariabatet.blogspot.com.es/Han après a posar sobre el paper les seves idees, han après a ordenar-les, a explicar què és allò que els fa diferents i únics i que els permet afrontar amb seguretat l'enorme futur que se'ls presenta davant seu. Han après a construir i a comunicar un projecte a partir dels seus propis pensaments i dels que el grup els ha facilitat. 
No hem fet volar coloms, sabem de la dificultat del moment, però amb 18, 19 i 20 i pocs anys, han de poder tenir a l'abast eines per mirar amb valentia el seu esedevenidor.
En una bonica sala del casal de joves de Palau de Plegamans i organitzat pel COPEVO, hem compartit somnis i realitats.

Una experiència que demostra moltes coses:

1- que l'educació, quan parteix de la necessitat real que manifesta el que vol aprendre, té una potència extraordinària, perquè esdevé útil.
2- que quan en un grup es crea un clima en que tothom pot dir les seves idees i els altres les acullen de forma constructiva i les enriqueixen, la potència de pensament de cadascun dels seus membres, es multiplica.
3- que quan hi ha projecte, hi ha vida, hi il.lusió, hi ha esperança, hi ha futur.
4- que quan eduquem des del coneixement, però sobretot des del convenciment, la comunicació flueix

No hauríem volgut que aquesta experiència hagués acabat. Potser no és gaire professional el que escric, però realment aquests joves m'han emocionat!

Aida, Almudena, David, Daniel, Mariona, Marta, Jordi, Sònia, sou uns grans emprenedors, ho teniu tot per tirar endavant! Gràcies per demostrar-nos que és possible!

3 comentaris:

  1. Van ser uns dies en que vaig creixer molt, i a día d'avui, i una miqueta gracies a tots els que vam coincidir segueix-ho creixen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em fa molta il.lusió sentir això Aida!!!!! També jo creixo en cada entrenament que faig i cada cop que coneixo gent emprenedora com tu!

      Elimina