dijous, 24 d’abril del 2014

Materials per l'aula, per una aula emprenedora

Material per encàrrec de l'Ajuntament de Calafell Regidoria
de Treball
Ara fa 5 anys després  de deixar enrere 20 anys de feina a l'Ajuntament de Vilafranca, vaig optar per emprendre el meu propi projecte. Valors d'emprendre, va néixer del convenciment que es pot aprendre a ser emprenedor i emprenedora. I com que en podem aprendre, podem desenvolupar metodologies per ensenyar-ne. 

Aquest va ser l'inici. Vaig començar escrivint un conte que porta per nom "L'empresa en un conte" i d'aquí va néixer una idea, crear materials per ajudar els mestres i professors a ensenyar a emprendre.

He escrit centenars de dinàmiques que jo mateixa he pogut experimentar amb nens i nenes i joves, per ajudar-los a ser més creatius, per ensenyar-los a comunicar millor, a pensar i desenvolupar projectes...Però sobretot he tingut el plaer i l'oportunitat de compartir amb un gran nombre de professors tot aquest treball. 

Ben aviat vaig veure que l'emprenedoria portada al món educatiu poc té a veure amb la creació d'empreses, i en canvi té molt a veure amb dirigir bé la nostra intel.ligència per actuar, per fer, per pensar en projectes i tirar-los endavant. Però aconseguir desenvolupar aquesta destresa de pensament en els nens i nenes i els i les joves no els converteix en bones persones, simplement els fa més hàbils. És per això que educar habilitats emprenedores demana educar també i sobretot en valors. 
Amb en Francesc Torralba i ara amb el Juanjo Fernández, hem pogut pensar en quins són els valors que acompanyen el fet emprenedor i com es poden treballar de forma rigurosa, amable, divertida i suggerent amb els nens i nenes de primària.

Però avui presento en aquest post uns suggerents jocs per treballar l'emprenedoria amb els joves. Porta per nom gameperemprendre, i aglutina 15 dinàmiques amb diferents jocs de cartes per treballar aspectes relacionats amb els valors vinculats a l'emprenedoria, amb les habilitats, amb la creativitat i amb la capacitat de tirar endavant projectes.

Ben aviat a la  web www.valorsdemprendre.org es podrà trobar una secció de materials tant per a descarregar de forma gratuïta, com alguns que seran de pagament.

Us convido a visitar-la i a que em feu tots els suggeriments que estimeu oportuns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada