diumenge, 10 de gener del 2016

Pas pas per educar els bons records

Estàs endreçant un calaix, de sobte t’apareix una fotografia. És de fa uns quants anys i hi apareixes tu vivint un moment especial i amb gent molt estimada. El teu cap recorda i reviu aquell moment. Ets capaç de sentir, com si fos ara, com ho vas passar, i com et senties. La màgia d’un bons record és que té el potencial de carregar-nos d’energia i de bon ànim en el present. Els records sovint s’esborren i necessiten ser revifats perquè tornin a ser presents en el nostre pensament.

Aquest record del passat condiciona i molt, com ens expliquem el present i com afrontem el futur. Persones que tendeixen a recordar sempre els episodis negatius del que han viscut acostumen a tenir una visió més pessimista del seu esdevenidor.

Si volem que els nostres fills tinguin la capacitat de mirar endavant amb optimisme els podem ajudar fent que aprenguin a  construir bons records. Està científicament demostrat que les anomenades neurones mirall fan que quan connectem amb un record el nostre cervell recreï el mateix estat que vam experimentar en el moment original, amb les implicacions bones i dolent que això té.

És per això que, ara que arriben els  Reis, perquè no demanar-los que portin una llibreta en blanc o una capseta buida. Un lloc on els nostres fills puguin escriure o anotar en un paper per posar a la capseta, moments bonics que vagin vivint durant l’any. Ajudem-los a adquirir constància en fer-ho. Ajudem-los a posar en valor petits moments de la vida que ens omplen de felicitat. Quan s’acabi l’any podem rebuscar a la capseta o rellegir la llibreta i ajudar les seves neurones mirall a tornar a experimentar el mateix que van sentir quan es va produir el fet


Pas a pas els ajudarem a construir i valorar records que seran com petites joies que els donaran força per fer front amb confiança el seu futur..

1 comentari: