dimarts, 23 d’octubre del 2012

Entrenaments emprenedors

Quan fa molts anys vaig començar a treballar en l'àmbit de l'emprenedoria, vaig destinar molt temps i esforços a aprendre a dominar els diferents àmbits d'un pla d'empresa.
Una mica de màrqueting, de finances, de formes jurídiques, d'operacions, elements indispensables per construir un bon document que posés negre sobre blanc una idea, una oportunitat, un bon negoci.

Sense treure-li ni un bri d'importància a tots aquestes elements, avui estic convençuda que hi ha un element fonamental que és difícil reflectir en un pla d'empresa, parlo de l'emprenedor i de les seves habilitats per fer de la seva idea, un negoci únic. D'ell (o ella, és clar) depèn que el seu projecte tingui vida, més enllà del que està escrit en un document, sigui creïble i convidi als potencials clients a creure en els seus productes i serveis.


Però si alguna cosa em sembla encara més interessant és que les habilitats i els valors necessaris per emprendre un negoci són els necessaris per emprendre qualsevol projecte en la vida. I d'aquí neix la grandesa de poder educar els nens i nenes i els joves en la iniciativa, en l'entusiasme, en la pedagogia de l'acció. Avui més que mai necessiten saber que ells són en bona part els protagonistes dels seus futur.

I no parlo d'elements innats, parlo d'habilitats adquirides i millorades. Crec fermament en la possibilitat de d'aprendre, i per tant d'esenyar a ser emprenedors.S'aprèn a ser emprenedor entrenant fort algunes habilitats.

Avui faig una reordenació del blog i etiquetaré, des d'avui mateix les entrades que hi faci segons l'entrenament que vulgui destacar vinculat a l'emprenedoria.


He creat, a més una nova pàgina en el blog on explicaré el significat de cadascun d'aquests entrenaments. No hi ha pressa. En vaig aprenent a mesura que hi penso, que llegeixo, que veig!


Els entrenaments que mereixen etiqueta per començar són:


Entrenament en valors

Entrenament en creativitat
Entrenament en productivitat personal
Entrenament de l'actitud
Entrenament.......

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada