dimecres, 31 d’octubre del 2012

La promesa de la marca personal


FotoNo en fem res de tenir un bon projecte si no som capaços de comunicar-lo. Fins aquí tots d'acord, cert?
Sota aquest exercici de comunicació hi ha molts elements a tenir en compte. Però podem separar la comunicació del projecte de la de la persona que l'impulsa? Més petita és l'empresa, més associem una imatge i l'altra.
És per això que en aquest post d'avui parlaré d'un tema clau per a un emprenedor, com és el de la MARCA PERSONAL.

De què parlem?

Malgrat el nom no sigui agradable a les orelles perquè sembla que en parlar de marca, fem de les persones, coses, en realitat quan utilitzem aquest concepte parlem de temes gens superficials.
Una persona ens deixa empremta quan ha aconsguit no només impactar sinó sobretot impregnar.
I això només s'aconsegueix des de la INTEGRITAT, LA SINCERITAT,LA HUMILITAT, L'AUTENTICITAT, LA CREIDIBILITAT I LA FIABILITAT.
Només després podem treballar la VISIBILITAT, l'ENFOCAMENTi L'ATRACCIÓ,
Uns i altres elements configuren l'essència de la marca personal.
Com la preparem?

La marca existeix encara que no en siguem conscients. Tant per a tant, és millor mirar endintre i descobrir què ens defineix com a professionals i després contrastar-ho amb aquells que més ens coneixen d'àmbits diversos. De la suma de mirar endintre i de l'escolta del que dieuen els qui ens envolten, podem tenir una idea força clara de quina és la marca que de forma natural estem ensenyant.

Després, i en funció de quins objectius volem aconseguir (oferir un producte a un sector determinat, fer una presentació, escriure un blog, ser notori en algun tema concret,......) podem reforçar més o menys els aspectes de la nostra marca que més s'adiguin a les fites marcades.

Com la donem a conèixer?
En els darrers 10 anys, Internet ha facilitat enormement que la nostra visibilitat sigui possible a un cost pràcticament zero. Possiblement per això sentim a parlar, més que mai, de marca personal. Però no oblidem que la manera més directa i impactant de donar a conèixer la nostra marca, continua essent en la relació personal. Per tant no podem oblidar-la.

  • De tu a tu: la nostra presència física, la manera com vestim, com parlem, com ens relacionem i els llocs on ens movem, esdevenen indicadors de la nostra marca. Cuidem-los. En aquest tu a tu, si acompanyem la nostra presentació d'elements físics (la targeta de presentació, el tríptic,.....) hem de tenir present, que no només defineixen els productes o serveis que donem, sinó que també ens defineixen a nosaltres. Cuidem-los encara més. 
  • En el món digital: tenim a l'abast molts instruments que ens ajuden a construir marca. Des de la web, fins a un blog, microblog com twitter i les diferents xarxes socials. Sabem que Internet té memòria, molta memòria i que tot el que escrivim queda recollit. Siguem-ne conscients i alhora curosos. 

Si volem fer de la nostra, una bona marca personal, cal tenir present sempre la COHERÈNCIA, per descomptat entre aquest món físic i el virtual, però sobretot entre allò que expliquem de nosaltres mateixos i el que realment fem.

No oblidem que una marca és sobretot una PROMESA, un compromís de que darrera aquell imaginari, hi ha una realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada