dimecres, 5 de novembre del 2014

Trobar sentit al que fem

Per difícil que sigui una tasca, una feina, un projecte, quan tenim molt clar el "per què ho fem?", el trajecte és més fàcil de seguir.
Vaig llegir una frase que deia "La tasca del lideratge en els nostres dies no és només guanyar diners, sinó guanyar significat".

Tots plegats ens hem tornat molt més ambiciosos en els nostres treballs. I no parlo pas de diners. Potser perquè sabem que no bufen bons vents per somiar millores econòmiques d'altres èpoques, ens centrem, en general, molt més en aconseguir que la nostra feina ens permeti créixer, ens doni alegria, ens aporti la sensació de que estem vius i que a través d'ella contribuïm a aportar valor a algú més que a nosaltres mateixos.

Docents que enlloc de lamentar-se de les circumnstàncies del sistema educatiu actual, es formen i aprenen per aconseguir millores en la seva didàctica per fer dels seus alumnes, no només persones més cultes sinó sobretot més bones, més decidides i més competents.

Emprenedors que volen aconseguir aportar valor a través dels seus productes o serveis, que vagi molt més enllà d'una simple transacció comercial i que se'n surten perquè han triat com a projecte aquell que està aliniat amb les seves profundes motivacions.

Professionals de  l'administració pública que acompanyen a persones desocupades en la gens fàcil tasca de tornar a treballar i que per fer-ho, s'agafen al sentit que té la seva tasca de contribuir a que el camí sigui més planer.

Tres exemples de col.lectius amb els quals he treballat en els darrers mesos i que han motivat aquesta reflexió. Si aconsegueixo aportar-los eines per veure nous i diferents camins, mètodes de millora i una mica d'entusiasme i d'il.lusió, em motiva, em satisfà i omple de sentit la meva pròpia feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada